Šelak izolacijski premaz
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15478,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Šelak izolacijski premaz

17,50€27,75€

 

PDV uključen u cijenu

 

Koristi se za blokiranje prodora mrlja od vode, hrđe, čađe ili nikotina i to na svim upijajućim zidnim i stropnim površinama poput gipsa, tapeta, drveta i materijala na bazi drva.

Clear
SKU: 0004 Kategorija:
Opis
OPĆENITO

Šelak je prirodna smola životinjskog podrijetla topljiva u alkoholu. Šelak proizvode ženski insekti koji žive kao paraziti na određenim grmovima u Istočnoj Indiji i na Tajlandu. Sekret tih uši pokriva grane u debelim slojevima radi zaštite legla i bere se dva puta godišnje.

Ovaj takozvani lak za ljepilo sadrži oko 60 – 80% čistog šelaka i 4 – 6% voska. Šelak različitih kvaliteta dobiva se čišćenjem i izbjeljivanjem.

Može se pronaći u farmaceutskim proizvodima (dražeje glazure), u izolacijskim bojama, lakovima za drvo, završnim obradama, žvakaćim gumama i tintom.

Kreidezeit šelak je brzosušivi proizvod koji se može prelakirati mnogim bojama i ostavlja neprozirnu, mat bijelu površinu. Proizvod je i dalje vrlo ekonomičan i impresionira svojim izolacijskim i blokirajućim svojstvima.

Zbog svojih svojstava ovaj se očvršćujući temeljni premaz korisiti za sprečavanje prodiranja boja od vode, hrđe, čađe, boja i nikotinskih mrlja na gotovo svim unutarnjim površinama (gips, kamen, zidne boje, tapete, drvo i materijali na bazi drva). Pogodno je za bojanje zidnim bojama KREIDEZEIT.

Ovisno o upojnosti i strukturi podloge, potrošnja je oko 100-190 ml po m 2. Dakle, 1 litra šelaka dovoljna je za cca. 5 – 10 m 2. To rezultira sljedećim rasponima za različite veličine spremnika:

0,375 l – za oko 3 m 2

0,75 l – za oko 6 m 2

2,5 l – za oko 17 m 2

Miješanje

Prije upotrebe proizvod se mora temeljito promiješati i ako je potrebno, može se razrijediti s do 10 vol.%. uz alkohol.

Primjena

Šelak se nanosi ravnomjerno i to tankom četkom ili valjkom. Ako nakon sušenja i dalje ostanu sjajna mjesta zbog nanosa koji je pregust, prije bojanja moraju se brusiti u mat površinu. Prije bojanja zidnim glazurama, preporučujemo da cijelu površinu obradite izolacijskim podlogom od šelaka, jer bi u suprotnom mogli postati vidljivi različiti upijajući dijelovi površine.

Vrijeme sušenja

Nakon otprilike 30 minuta na 20 ° C, izolacijski temeljni premaz šelak je suh u prahu i nakon otprilike 12 sati može se preopteretiti.

Čišćenje alata

Alat koji se koristi mora se očistiti alkoholom odmah nakon upotrebe, a zatim oprati marsejskim sapunom.

 

NAPOMENA: Ne pretjerujte s gipsom na bazi vapna. Ne koristite za zatvaranje prodorne vlage. Ne koristite na vlažnim površinama.

Sadrži alkohol koji je lako zapaljiv. Spremnik stoga mora uvijek biti dobro zatvoren, a izvori paljenja moraju biti podalje. Tijekom i nakon obrade treba osigurati odgovarajuću ventilaciju.

 

KARAKTERISTIKE
  • izolirajući
  • bijela, neprozirna, mat boja
  • lako se hvata zbog lagane hrapavosti površine
  • brzo sušenje
  • paropropustan
  • lak za obradu
  • može se obojiti mnogim bojama
SASTAV

Fermentacijski alkohol (denaturiran MEK-om, IPA-om, Bitrexom), šelak bez voska, lak od lanenog ulja, titan-bijeli, talk, kvarc, silicijev dioksid

Dodatne informacije
Težina 0,75 kg
Količina

0,375L, 0,75L