Tadelakt je tradicionalna vodootporana i dekorativna žbuka podrijeklom iz Marrakech u Maroku. Ovaj premaz tek je odnedavno dobio popularnost u Europi.
Tadelakt je glatka površina, poput mramora samo toplija i sa satenskim sjajem. Pogodna je za unutarnje i vanjske zidove, bazene, kade, tuš kabine, umivonike, vlažne prostorije poput hammams (parne sobe), fasade i razne ukrasne predmete. Tadelakt je savršena alternativa za pločice u kupaonicama.
Tadelakt obojen može proizvesti intenzivne duboke boje, sa suptilnim nijansama. Može se nijansirati sa svim našim pigmentima.
Miješa se da odgovara na gotovo sve boje po izboru od prirodne bijele do najdublje crne.
Neke uzorke boja možete pogledati OVDJE.
Tadelakt se može nanijeti na gotovo sve čvrste površine. Ako se tadelakt primjenjuje na često mokre površine poput kade ili tuša preporučujemo da je podloga vodonepropusna, što Vam možemo mi instalirati ili savjetovati.
Prije samog nanošenja tadelakta podloga mora biti spremna tako da su instalirane sve vodovodne cijevi, sanitarije postavljene na svoje mjesto i zatim uklonjene. Debljina tadelakta je od 3 do 5 mm.
Iako je naše sjedište u Rijeci, naš tim spreman je doći u bilo koji dio zemlje, kako bi ukrasili Vaš dom, i priuštili Vam uživanje u Tadelaktu.
Da bi Vam mogli napraviti izračun cijene, potrebne su nam neke informacije o vašem projektu. Izračun cijene radimo po četvornom metaru, pa je važno da točno izmjerite prostor koji želite da bude pokriven Tadelaktom.
Dizajnerske skice i projekti korisni su pri izračunu cijene, kao što su arhitektonske niše i sl.
Kontaktirajte nas i Terradecor će Vam dostaviti ponudu na temelju dobivenih informacija.
Tadelakt se može očistiti sa standardnim deterđentima za pranje ali za to nema potrebe, to je prirodan materijal i zbog antibakterijskog svojstva dovoljna je topla voda i sapun. Preporučamo Marseille sapun koji možete pronaći u našim Proizvodima.
Naravno, u Terradecoru ćete pronaći sve potrebno za Tadelakt u Vašem domu.
Samo oprez, nanošenje Tadelakta je vrlo složeno, pogotovo kada se osiguravaju vodonepropusne površine. Mi smatramo neprikladnim za korištenje od strane neiskusnih aplikatora. Imamo stručan tim koji može osigurati Vaše površine ili možete posjetiti jedan od naših Seminara i naučiti sve o ovoj plemenitoj tehnici.

 

Zavodljivo sredstvo Tadelakt

Ponovno je otkrivena prastara plemenita tehnika vapnenog premaza  iz Marakeša
Sada je zahvatilo i Roberta Piresa. Francuski nogometaš iz FC Arsenala spada  u sve veći broj poznatih osoba  koji su podlegli čarima Tadelakta. Napomena proizvođača nije bez razloga: Tadelakt čini ovisnim.

Gert Ziesemann iz Firme Kreidezeit sa sjedištem u Sehlemu zna o čemu priča, jer je marokansku tehniku premaza uvezao u Njemačku. On kaže da je u međuvremenu prodano „35000 m3“  bez reklamacije. Kade, tuševi, saune, područja wellnessa kao i kompletne kupaonice, ali i umjetnine dobile su sjajnu „tadelakt“ površinu. Svjetlucaju poput mramora, ali djeluju toplije, a „toplije“su i na opip.

Sa skupinom arhitekata, graditelja s glinom, ličioca, zidara i umjetnika ekipa firme Kreidezeit  otputovala je sredinom 90-tih godina na istraživačku ekskurziju u Marakeš, jer samo tamo u blizini tog pustinjskog grada može se pronaći to posebno vapno, koje se koristi za originalni  „tadelakt“.  Ne postoje pismeni izvori, ali prema usmenim informacijama Marokanaca ta tehnika vapnenog premaza postoji od antike. Tada se koristila za izolaciju cisterni pitke vode, kasnije se koristila u orijentalnim kupkama takozvanim hamasima, pa čak i u palačama.

Što se međutim tiče  europskih zahtjeva kvalitete i ukusa originalni tadelakt  posjeduje neke  nedostatke: često su vidljive jasne pukotine, jer granulacijska krivulja nije besprijekorna. U suradnji s „Njemačkim zavodom za istraživanje i ispitivanje materijala“ tehničar za primjenu materijala Ulrich Bettentrup uspio je modificirati vapno, te ukloniti te probleme.  Granulacijska krivulja je  izmijenjena, a udio  vezivog sredstva smanjen. Između ostalog su  u recepturu dodani kvarcni pijesak i mramorno brašno, tako da više ne mogu nastati pukotine. Rezultat: čisto mineralni, vrlo otporni i vodootporni premaz za unutarnju i vanjsku primjenu, koji je difuzan, dezinficirajući, nije osjetljiv na blato i nema mirisa.

Pored optimalnih sirovina firma Kreidezeit posjeduje i knowhow za preradu. Firma usko surađuje sa cca. 100 obrtnika, umjetnika i arhitekta iz cijele Njemačke  i susjednih zemalja. Redovito organizira sastanke u Sehlemu na kojima se izmjenjuju iskustva, a osim toga firma Kreidezeit  jednom godišnje organizira studijska putovanja u Marakeš  za profesionalce i druge zainteresirane. Tamo se mogu upoznati s porijeklom tadelakta, te proučiti tradicionalnu proizvodnju i obradu  vapna, te isprobati rad s originalnim materijalom.

„To zaista nije za tržište graditeljstva“, kaže Gert Ziesemann. Prerada zahtjeva stručno znanje i umjetničku ruku. Kao podloga je potreban hidraulički vapneni premaz. Tadelakt se  nanosi  u dva sloja s venecijanskom zidarskom žlicom ili gletalicom. Polira se s tvrdim glatkim kamenom (npr. bazalt ili ahat) i tako sabija, a zatim se premaže sapunom za gletanje, te se ponovno polira.

Već prilikom obrade s kamenom nastaju tonovi, koji kod  različitog svjetla stvaraju stalno nove efekte boja. Uz to se izvorni svjetlo sivi materijal može pigmentirati u sve moguće boje. Na taj način ne postoje ograničenja za oblike i boje tadelakta.

Ne možete dobit uvid u kadu Robert Piresa, ali onaj tko  želi upoznati tadelakt ima za to  priliku u Frankfurtu. Na trgu kod stare opere umjetnica  iz Oldenburga Martina Wempe izradila  je „antilopu“ zajedno sa svojom umjetničkom skupinom KAB. Radi se o kugli zlatnog sjaja promjera šest metara, čija je površina polirana u tadelakt tehnici.

BESPLATNA DOSTAVA

Za narudžbe iznad 1.000,00 kn.

SAZNAJ VIŠE

NAPOMENE

- Navedena cijena na ovoj stranici ne uključuje cijenu dostave. Robu dostavljamo putem dostavne tvrtke Overseas po njihovom važećem CJENIKU.

- Ukoliko naručenu robu trenutno nemamo na lageru, istu ćemo dostaviti u najkraćem mogućem roku.

SAZNAJ VIŠE
Sadržaj se uređuje...

Pogledaj album na Pintrestu

ZAŠTO KREIDEZEIT ?

Imaju antifugalne i antialergijske komponente.

 
 

KONTAKT

Tel: +385 91 723 1735

E-mail: info@terradecor.hr

Adresa:
Milutina Barača 22a
51000 Rijeka

RADNO VRIJEME

PON - PET: 8 - 18 H

SUB: 8 - 13 H

 

KORISNI LIKNOVI

Pravila o privatnosti

Uvjeti plaćanja

Dostava

Načini plaćanja

Vraćanje robe

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Terradecor.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podateke o korisniku, Terradecor.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podatci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Terradecor.hr se ovabezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Terradecor.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 

© 2021 Terradecor d.o.o | Sva prava pridržana.