Kalijevo vodeno staklo
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15475,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Kalijevo vodeno staklo

850,00kn

 

PDV uključen u cijenu

 

Vezivno sredstvo za Kreidezeit silikatne boje (druga komponenta za Silikat bijeli Art.br 222), kao temeljni premaz za boje i žbuke. Izjednačava upojnost i sprječava prodor vode. Pogodne površine su sve upijajuće mineralne površine kao što su vapnene i cementne žbuke, gips žbuke, glinene žbuke, kamen, mramor i slično.

8 na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)

SKU: 0003 Kategorija:
Opis
OPĆENITO

Koncentrirano vezivno sredstvo koje se koristi za Kreidezeit silikatne boje,  ima sposobnost da okremenjuje i stvrdnjava. Razrijeđen se koristi i za impregnaciju kod Kreidezeit zidnih boja. Primjenjuje se također za učvršćivanje žbuke prije premazivanja s ostalim Kreidezeit zidnim bojama i žbukama.

Silikatne boje (vodeno-staklene boje) u slikarskom obrtu smatraju se kao najpostojanije fasadne boje. Nije nikakva rijetkost da fasade koje su prebojane sa silikatnim bojama i nakon 20 godina dobro izgledaju.

Vodeno staklo je u principu u vodi otopljeno staklo. Za proizvodnju boja kalijevo vodeno staklo je posebno dobro. Proizvodi se iz kvarcnog pijeska i kalijeve kiseline. Proizvod je napravljen bez konzervansa i organskih otapala te se može razrijediti vodom. Ima dobra svojstva vlaženja i prodiranja te je nezapaljivo. Stvrdnjavanje silikatne boje omogućeno je zbog prijema ugljik dioksida iz zraka. Pri ovomo procesu vodeno staklo se okremenjuje i vezuje pigmente na podlogu.

 

PRIMJENA

Prikladno za obradu isključivo na netretiranim, nehidrofobnim vapnenim i vapneno cementnim žbukama koje ne sadrže umjetnu smolu. Isto tako primjenjuje se kod renoviranja starih silikatnih premaza koji ne sadrže umjetnu smolu.

 

TRANSPARENTNO UČVRŠĆIVANJE GLINENIH ŽBUKA

Unatoč prostrano raširenim savjetima da se glinene žbuke s kalijevim vodenim staklom transparentno učvršćuju, mi to izričito ne preporučujemo. Često takva obrada rezultira kristalnim bjeličastim oblačićima i uništava optički dojam. Za transparentno učvršćivanje glinenih žbuka prikladnije je litijevo vodeno staklo (Art. 605).

 

SVOJSTVA

  • dobre sposobnosti umrežavanja i prodiranja
  • difuzno
  • bez žutila
  • alkalno ( pH 12 )
  • otporno na vodu i kiseline
  • nezapaljivo
  • može se razrijediti sa vodom u bilo kojem omjeru
  • bez biocida
  • vegansko

SASTAV

voda, kalij silikat

 

 

Dodatne informacije
Težina 10 kg
Količina

10 L