Savjeti za uređenje dječje sobe
Dječja soba bi trebala biti uređena s ciljem poticanja igre, rasta i istraživanja. Predstavit ćemo Vam nekoliko zanimljivih savjeta kako biste dobili neke ideje za uređenje dječje sobe s naglaskom na zdravo, sigurno i poticajno okruženje.
uređenje dječje sobe, terradecor, prirodne boje
15706
post-template-default,single,single-post,postid-15706,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Savjeti za uređenje dječje sobe

Savjeti za uređenje dječje sobe

Želite urediti sobu svojega mališana, ali ne znate kako i od kuda krenuti? U ovom blogu želimo Vas savjetovati oko samog uređenja sobe, ali i uputiti Vas na koje segmente trebate obratiti posebnu pozornost.

Dječja soba bi trebala biti uređena s ciljem poticanja igre, rasta i istraživanja. Ipak je to prostor koji će biti dom vašeg djeteta i trebao bi biti ugodan te poticati dijete na kreativnost u kojem dječjoj mašti neće biti kraja. Nije lako urediti prostor u  kojem će Vaši mališani provesti najbitnije godine svojeg života. Bit će tu smijeha, igre, ali ponekad i suza. Mališani ovdje moraju imati sve što im treba, ali treba paziti da to bude zdravo, funkcionalno i lijepo okruženje za odrastanje u domu punom ljubavi i podržavajuće energije.

Predstavit ćemo Vam nekoliko zanimljivih savjeta kako biste prevladali uobičajene izazove ili dobili neke ideje za uređenje dječje sobe s naglaskom na zdravo, sigurno i poticajno okruženje. Dječja soba je kutak u koji se djeca mogu zatvoriti ako se naljute na Vas ili trebaju vrijeme samo za sebe. To je mjesto koje nazivaju svojim i shodno tome im trebate dopustiti da sudjeluju u uređenju te da se njihovo mišljenje i htijenja uvažavaju. Djeca ovdje spavaju, odmaraju se, igraju s prijateljima i prijateljicama te zasigurno treba obratiti pozornost na stvaranje zdravog i sretnog okruženja.

Tražite inspiraciju za boju? Boja koju odaberete dat će posebnu draž sobi te će se prema njoj birati namještaj i još štošta. Također, ne morate polaziti od stereotipa da je roza za djevojčice, a plava za dječake. Igrajte se s bojama te kombinacijama boja koje su komplementarne te se slažu jako dobro jedna s drugom. Ono što mi savjetujemo jest upotreba prirodnih boja koje pružaju zdravo okruženje za mališane. Prirodne boje mogu biti jarke, nenametljive bijele ili bež boje. Možete koristiti neutralnu pozadinu i dodavati razne kombinacije boje sa slike ili namještaja te time postići razigranu i veselu atmosferu dječje sobe. Kod uređenja dječjih soba mi volimo koristiti naše najizdržljivije boje – Vapnene boje.

Kako djeca rastu tako se i zidovi s vremenom oštećuju. Zbog visoke lužnatosti Vapnena boja sprječava pojavu plijesni i rast bakterija. Vapnenu boju preporučuju i liječnici jer upravo boja pruža osnovu u gradnji zdravoga okruženja za Vaše dijete. Nadalje, možete  probajte šablonsko iscrtavanje koje postiže vrlo kreativne rezultate.  U Vašoj omiljenoj boji može izgledati fantastično, a soba Vašeg djeteta će biti unikatno i originalno umjetničko djelo.

Ostanite vjerni svome ukusu. Ne možete podnijeti rozu boju? Nema razloga bojati zidove samo zato što očekujete djevojčicu. Vaša dječja soba trebala bi biti u stilu Vašeg  doma. Ako Vam je dom uređen u modernom stilu dječja soba u tradicionalnom stilu nije za Vas. Dječja soba treba biti umirujući prostor, kako za dijete, tako i za Vas. Naše dugogodišnje iskustvo nas je dovelo do zaključka da su najpopularnije boje u dječjim sobama: Ultramarin plava, Ultramarin ljubičasta, Sunčano žuta, Oker zlatna a pogotovo Vapnene bijele boje koje odlično reflektiraju svjetlo. Najbolje svijetlo je danje svijetlo, a prozračan i svijetao prostor je najbolji prostor za igru, učenje i stvaranje.

Imajte na umu da djeca vrlo brzo rastu. Ukrasite sobu za najmlađe tako da s vremenom lako možete prijeći na dječju sobu za stariju djecu, a sve s ciljem uštede vremena i novaca.  Fototapete mogu trenutno izgledati simpatično, ali vjerojatno neće odgovarati vašem trogodišnjem djetetu. Ako se odlučite za trajni dekor uštedjet ćete novac, a time i paziti na okoliš. Osim odabira boje bitan faktor je i namještaj  dječje sobe. Ne zaboravite udobnu stolicu, fotelju ili kauč. Majke (i očevi) provode mnogo vremena hraneći i tješeći svoju djecu. Pobrinite se da imate udobno mjesto za provesti duge sate uz svoje dijete.

Držite se jednostavnosti! Prije nego li zatrpate sobu namještajem razmislite da li Vam je to uistinu potrebno. Na primjer, mnogi roditelji smatraju da im je lakše promijeniti
pelene svoje bebe na krevetu, jastuku ili podu nego na ormariću za presvlačenje beba. Dječja soba mora imati prostor za igru, učenje te odmor. Ono što je
zaista potrebno su krevet, ormar, radni stol i stolica te mjesto za odlaganje igračaka. Imajte na umu da prostor ne bi smio bio natrpan namještajem  te da dječja mašta čini čuda i treba joj mnogo prostora za igru. Ako je prostorno moguće predvidite mjesto samo za igru. Trebalobi spomenuti da ne smijete zaboraviti na detalje kojima ćete obogatiti sobu –
originalne dječje lampe, posteri, slike, tepisi i slično.  

Na samom kraju ono što je najbitnije je uređivanje dječje sobe s mnogo ljubavi, a vjerujemo da svakom roditelji toga ne nedostaje. Nadamo se da smo Vam barem malo pomogli s našim savjetima o uređenju dječje sobe te da ćete svom mališanu napraviti pravo malo dječje carstvo puno igre, veselja i smijeha.

U slučaju da Vam trebaju konkretniji savjeti vezani za odabir prirodnih boja koje su nužne za stvaranje zdravog okruženja u Vašem domu pročitajte naš blog o odabiru prirodnih boja u Vašem domu ili nas kontaktirajte. Rado ćemo s odazvati Vašem pozivu!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.