Zidna lazura – vezivo
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15502,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Zidna lazura – vezivo

18,00€

 

PDV uključen u cijenu

 

Prozirno vezivo na bazi kazeina za unutarnje zidne lazure tehnike brisanja i oslikavanja pomoću šablone. Moguće je toniranje sa svim KREIDEZEIT pigmentima ili drugim alkalno otpornim pigmentima.

11 na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)

SKU: 0010 Kategorije: ,
Opis

PRIMJENA

Pogodna za sve čvrste i upijajuće žbuke i premaze (npr. KREIDEZEIT kazein boje s mramornim brašnom, kazein vapnene boje, mramorne vlaknaste žbuke, vapnene boje/-pune-/vapnene prianjajuće žbuke, vapnene glet mase ili strukturne boje.)

Kako bi se postigle karakteristike zidne lazure idealne su bijele odnosno što svjetlije reflektirajuće podloge s laganom strukturom (npr. nanošenje četkom ili zidarskom žlicom). Nepovoljne podloge su lanene boje, lateks boje, sintetične površine, metal i drvo.

SVOJSTVA:

  • prah koji se miješa u vodi
  • lako se obrađuje
  • mat
  • može se brisati, difuzna
  • bez konzervansa

SASTOJCI:

Kazein, metil celuloza, silicijska kiselina, boraks.

PRIPREMA LAZURE ZA ZIDOVE:

1) Rastopiti 10 -100 g pigmenta u maloj posudi (npr. čašici jogurta) u malo vode.

2) Miješanje veziva: Za miješanje veziva najbolje je koristiti 5 litarsku posudu te miješalicu. Uz brzo miješanje u 1 l vode dodati 100 g lazure za zidove-veziva. Pripaziti da se ne stvaraju grudice. Pustiti 30 min da odstoji, a zatim ponovno dobro promiješati. Ovisno o strukturi podloge te željenom efektu lazuru za zid- vezivo  potrebno je razrijediti s različitim količinama vode.

3) Razrjeđivanje veziva

-Kako bi ostala struktura kista/alata vezivo je potrebno razrijediti s 2 l vode.

-za obradu na grubo strukturiranim podlogama vezivo se razrjeđuje s 3-4 l vode.

4) Toniranje

U tako pripremljeno vezivo postupno se dodaje pigmentna kaša (žličicu po žličicu) iz točke (1) i to sve dok lazura ne postigne željeni intenzitet boje.

Savjet: Nanijeti na bijeli komad papira, a zatim osušiti fenom. Tako se može bolje ocijeniti intenzitet boje jer lazura nakon sušenja znatno posvijetli. Kako bi se točno odredila boja trebalo bi na probnoj podlozi istog materijala nanijeti boju.

Zamiješanu lazuru potrebno je  iskoristiti isti dan.

 

OBRADA

Budite kreativni. Pomoću četke, krpe, spužve i to različitim načinima nanosa postižu se različite zidne strukture. Pogotovo preporučujemo korištenje četke.

Dodatne informacije
Težina 0,1 kg
Pakiranje

100 g