Vosak za podove
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15598,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Vosak za podove

115,00kn200,00kn

 

PDV uključen u cijenu

 

KREIDEZEIT tvrdi vosak za podove je dodatna svilenkasto sjajna zaštita za nauljene površine, pogotovo za podove. Površinska tvrdoća voska dobivena je uglavnom od karnauba voska kojeg proizvod sadrži. Karnauba vosak dobiven je od lišća brazilske palme i predstavlja najtvrđi prirodni vosak.

Clear
SKU: 0024 Kategorija:
Opis

PRIMJENA:

Površinska obrada podova od drva, pluta i ne glaziranih pločica (terakota), koji su prethodno obrađeni s usporedivim KREIDEZEIT uljima. Prikladan za istrošene površine kao što su podovi, vrata, rukohvati i namještaj.

NAPOMENA: Ne preporučuje se za vlažne prostorije i radne ploče u kuhinji.

SVOJSTVA:

  • odbija prljavštinu i vodu
  • difuzan
  • antistatičan
  • svilenkasto sjajan
  • kremaste konzistencije
  • lako se obrađuje

SASTOJCI

Laneno ulje, štand laneno ulje, štand ulje za drvo, balzam terpentinsko ulje, karnauba vosak, pčelinji vosak, bezolovne suhe tvari.

OBRADA:

Tvrdi vosak za podove nanosi se u tankom i ravnomjernom sloju s krpom koja ne pušta dlačice. Višak materijala treba izbjegavati. Za veće površine preporučeno je koristiti stroj za poliranje. Vosak se nanosi ili mrljasto pomoću špatule ili se zagrijava na 60°, a zatim poprska te se pomoću stroja ravnomjerno utrlja u pod. Nakon 4-6 sati površinu je potrebno polirati pomoću krpe koja ne pušta dlačice, kefe, metle ili stroja za poliranje sve dok površina ne postane svilenkasto sjajna. Temperatura pri obrađivanju mora biti min. 10°C. Višak materijala koji nije otklonjen i koji se osušio teško je kasnije polirati jer ostavlja bijeli trag. Taj višak materijala se može odstraniti pomoću podloške za čišćenje (stroja) ili spužvom za lonce (Scotch Brite).

NJEGA:

Malo zaprljane podove koji su premazani uljem ili voskom dovoljno je čistiti samo mlakom vodom bez dodataka. Nikako koristiti toplu vodu ili sredstva za čišćenje koja skidaju masnoću odnosno koja su gruba. Za čišćenje srednje prljavih podova preporučujemo Marseille sapun (art. br. 220) koji ostavlja masnoću, a općenito za njegu emulzija karnauba voska (art. br. 420) kao dodatak vodi za pranje.

TEMELJITO ČIŠĆENJE

Ako je pod na vrlo istrošenim mjestima jako prljav ili je izgubio svilenkasti sjaj, treba ga očistiti strojno ili ručno pomoću podloške za čišćenje bez dodatka sapuna. Nakon temeljitog čišćenja će možda biti potreban osvježavajući sloj tvrdog ulja za podove. Pod se inače može osvježiti i pomoću tvrdog voska za podove.

Dodatne informacije
Težina N/A
Pakiranje

0.5L, 1L