Tadelakt
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15544,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Tadelakt

27,00€237,50€

 

PDV uključen u cijenu

 

Kreidezeit Tadelakt je mineralna, tradicionalna marokanska sjajna žbuka. Snažno sabijanje vapnene žbuke rezultira jedinstveno sjajnom, vodonepropusnom površinom s toplim, baršunastim osjećajem koji ujedno odbija vodu nakon tretmana sapunom. Međutim, Tadelakt nije vodootporan. Područja koja su dulje navlažena upijaju vodu i postaju tamnija. Nakon sušenja boja ponovno posvijetli.

Imajte na umu da zaglađivanje zahtijeva povećane ručne vještine. Stoga preporučujemo da pohađate seminar o tehnologiji zaglađivanja u našoj tvrtki.

Clear
SKU: 0015 Kategorija:
Opis

OPĆENITO:

Mineralna sjajna žbuka za vodootporne površine podrijetlom iz Maroka za dvoslojnu obradu na žbukastim površinama interijera.

SVOJSTVA:

  • čisto mineralna suha žbuka
  • vrlo propusna
  • bez udjela umjetnih materijala
  • neutralnog mirisa
  • otporno na prljavštinu
  • vodootporna
  • Tadelakt koji je obrađen s Marseille sapunom odbija vodu
  • alkalna
  • bez cementa

NAPOMENA: Tadelakt ne odbija masnoću

VRSTA VEZIVNOG SREDSTVA:

Hidraulično vapno

SASTOJCI:

Hidraulično vapno, kvarcni pijesak prema gradaciji zrnaca, mramorno brašno, glina, pepeo, dijatomejska zemlja, celuloza

MIJEŠANJE:

Tadelakt prah se postupno miješa u navedenoj količini čiste hladne vode. Za to treba koristiti jaku bušilicu s nastavkom za miješanje ili miješalicu. Pustiti da odstoji 20 minuta, a zatim ponovno promiješati. Izmiješani Tadelakt treba upotrijebiti unutar 8-10 sati.

POTREBNA KOLIČINA VODE:

0,37 l vode na 1 kg praha ovisno o sposobnosti upijanja podloge. Ako je to potrebno može se malo povećati količina vode.

TONIRANJE:

Tadelakt se može tonirati do 10% težine s vapnenasto originalnim pigmentima. Npr. 10 kg Tadelakta može se tonirati s maksimalno 1 kg pigmenta. Toniranje s Titan bijelom i čistim željezno oksidnim pigmentom dozvoljeno je do 5% težine. Pigmenti se miješaju s malo vode dok ne nastane pasta bez komadića te se zatim miješaju s vodom prije nego što se u istu doda Tadelakt prah. Pigmentnu pastu može se također dodati u gotovu Tadelakt smjesu. Kako bi smjesa bila homogeno obojena treba ju temeljito izmiješati. Dobro je tu i tamo ostrugati rub kante pomoću špatule.

PODOBNE PODLOGE:

Tadelakt se smije nanositi samo na nove podloge žbuke i one koje su dobro stvrdnule. Površina žbukane podloge mora biti gruba. Tadelakt se ne smije nanositi na glatke podloge. Izbjegavati uporabu žbuknih šina. Vanjske kutove treba zaobliti.Za mokro područje preporučujemo uporabu Tadelakta na žbuku skupine P 2a (visoko hidraulična vapnena žbuka).

Dodatne informacije
Težina N/A
Pakiranje

2,5 kg, 10kg, 25kg