Multi vosak
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15612,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Multi vosak

60,00kn435,00kn

 

PDV uključen u cijenu

 

Pojam voska nigdje nije točno definiran. Većinu ljudi vosak asocira na nešto prirodno, što on često nije. Vosak koji se danas prodaje sastoji se većinom od sintetičke mase, koja eventualno sadrži dio prirodnog voska. KREIDEZEIT Multi vosak se proizvodi s pčelinim voskom bez ostataka. Košnice našeg dobavljača ne tretiraju se kemijskim sredstvima protiv Varroa grinje kao što je to inače uobičajeno. Pčelinji vosak se topi i rafinira. Miješanjem firnis lanenim uljem i štand uljima dobiva se premaz za drvene površine koji ne sadrži otopine.

Clear
SKU: 0026 Kategorija:
Opis

PRIMJENA:

Ovaj se vosak upotrebljava za neobrađeno drvo ili drvo koje je grundirano prirodnim uljem u unutarnjem prostoru. Posebno je prikladan za namještaj, vrata i drvene oplate. Nanesen u tankom sloju Multi vosak je prikladan i za njegu s lazurom premazanih površina.

NAPOMENA: Nije prikladan za podove.

SVOJSTVA:

  • bez otopina
  • lako se obrađuje
  • odbija prljavštinu i vodu
  • antistatičan
  • svilenkastog sjaja

SASTOJCI:

Laneno ulje, štand ulje za drvo, pčelini vosak bez ostataka bezolovne suhe tvari.

TONIRANJE:

Multi vosak se bez problema može tonirati s KREIDEZEIT zemljanim, mineralnim i spinel pigmentima. Za toniranje malo se Multi voska obradi s cjelokupnom količinom željenog pigmenta u obliku kaše, npr. pomoću špatule na staklenoj ploči. Ta se kaša dodaje u ostatak Multi voska, te se dobro promiješa. Preporučujemo udio pigmenta od 25%. Što je veći udio pigmenta to vosak bolje pokriva.

SAVJET:

1-2 puta tanko i ravnomjerno nanijeti na površinu čistom krpom koja ne pušta dlačice. Kasnije polirati za sjaj.

Kod radova na velikim površinama (drvenim oplatama ili gredama) nanošenje voska često zahtijeva mnogo vremena. Nadalje,  nije moguće skidanje viška materijala na grubim drvenim površinama. U tom slučaju se preporučuje razrjeđivanje Multi voska s terpentinskim uljem u omjeru 1:1.  Ono se nanosi mekanim kistom u tankom i ravnomjernom sloju. Slijedi sušenje bez naknadnog poliranja. Na području dohvata ruke osušeni Multi vosak treba polirati pomoću četke od konjske dlake dok se ne postigne željeni svilenkasti sjaj.

Dodatne informacije
Težina N/A
Pakiranje

0,18L, 1L, 2,5L