Karnauba vosak koncentrat
Provjerena kvaliteta Kreidezeit 100% prirodnih proizvoda. Nudimo ekološko rješenje za bolju kvalitetu života u Vašem domu. Svi materijali i alat na jednom mjestu. Pogledajte našu ponudu!
impregnacija, žbuka, pigmenti, zidne boje, sjajni pigmenti, ulje za drvo, vosak za drvo, prirodne boje, kreidezeit, njega i zaštita drva
10
product-template-default,single,single-product,postid-15643,theme-bridge,bridge-core-2.6.4,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,translatepress-hr,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Shop

Karnauba vosak koncentrat

80,00kn

 

PDV uključen u cijenu

 

Karnauba vosak dobiven je od lišća brazilske  palme. Tanki sloj voska odbija vodu tijekom kišne sezone, a tijekom ljeta biljku štiti od isušivanja. Ono što je u ekstremnim uvjetima dobro za prirodu dobro je i za nas. Radi očuvanja prirodne karakteristike  drvenog poda  važna je difuzno propusna obrada. Kako bi se podloga učvrstila i pore zapunile  nanose se dva premaza  čvrstog ulja za podove ili čvrstog ulja za drvo. Emulzija karnauba voska nanesena u nerazrijeđenom obliku  dodatno štiti podlogu poda od mehaničkog struganja, prljavštine i vode.

10 na zalihi (može se naručiti po isteku zaliha)

SKU: 0033 Kategorija:
Opis

PRIMJENA:

Površinska obrada drvenih podova i podova od pluta, keramičkih pločica i namještaja koji su premazani uljem ili voskom. Prikladan je i kao dodatak vodi za njegu podova premazanih s voskom odnosno uljem.

NAPOMENA: Na skliskim podovima koristiti vrlo malo emulzije (opasnost od klizanja).

SVOJSTVA

  • odbija prljavštinu i vodu
  • difuzan
  • antistatičan
  • samosjajeći
  • može se razrijediti u vodi (sredstvo za razrjeđivanje je voda)
  • ugodnog mirisa
  • brzo se suši
  • lako se obrađuje

SASTOJCI

Voda, karnauba vosak, emulgator na bazi prirodnih masnih kiselina

OBRADA:

Nanosi se na svježe uljem premazane površine. Treba se pridržavati  vremena navedenog za stvrdnjavanje. Emulziju karnauba voska nanositi  mekom krpom koja ne pušta dlačice ili širokim mekanim kistom. Kod vrlo istrošenih podova ili radnih površina obradu ponoviti u većem vremenskom razdoblju.

REDOVITA NJEGA:

dodati 3 velike žlice emulzije karnauba voska u 8-10 l mlake vode i time očistiti pod na uobičajen način. Tako  se očišćene površine ponovno sjaje.

Slojeve karnauba voska koje su veoma prljave, odnosno koji su predebeli, moguće  je odstraniti pomoću 70°- 80°C tople vode. Ne koristiti topliju vodu kako se grundiranje (lak/ulje) ne bi rastopilo.

Dodatne informacije
Težina 0,5 kg