Osim što su  100% Zero-HOS, prirodne boje su najzdravije i najekološkije boje na tržištu, također su zabavne i lako se nanose. Razumijemo da se mnogi ljudi po prvi put susreću sa prirodnim bojama pa evo nekoliko savjeta:

 

Mješanje i  toniranje

 • Zamješajte bijelu boju ili prah sa određenom količinom vode. Otopite pigment u malo vode, (pripazite da nema grudica). Ulite otopljeni pigment u tekuću boju i temeljito promješajte, najbolje koristiti električnu bušilicu sa nastavkom za mješanje  ili kuhinjski mikser.
 • Nakon mješanja dopustite boji da malo odstoji (cca pola sata..pogledajte podatke o proizvodu). Nakon perioda odmora ponovno temeljito promješati.
 • Količina vode određena na svakom pakiranju  dobra je početna točka. Možete dodavati malo vode da bi se postigla željena gustoća boje, ovisno koristite li četku, valjak ili zračnu špricu najbolje je krenuti sa malim dodavanjem.

 

 

 

Bojanje

 • Pobrinite se da je površina čista i bez prašine.
 • Uvijek završite cijeli zid odjednom. Nemojte prestati na sredini zida i dopustiti da se osuši jer to može dovesti do nejednakosti u tonu boje.
 • Zid treba biti obojan sa samo jednom serijom zamješane boje,  manje varijacije mogu nastati prilikom mješanja boje, dodavanja  vode i pigmenta. Ove razlike neće biti vidljive od zida do zida. Treba zamješati dovoljno količine boje da možete završiti jedan zid u istoj mješavini.
 • Imajte na umu da četka ostavlja strukturu i vidljive poteze. Testirajte na slabo vidljivom mjestu kako bi ste vidjeli je li to izgled kojeg želite.  Inače, korištenje valjka ostavlja glatku površinu. Iznimka su Strukturna boja i Vapnena boja-puna.
 • Nemojte se iznenaditi ako zamješana boja izgleda tamnije od one koju ste odabrali. Prirodne boje postaju svjetlije nakon što se osuše. Ako ste zabrinuti zbog boje, a željeli bi ste točno vidjeti kako će izgledati, napravite test površinu i pustite da se osuši. Uvijek možete dodati još pigmenta za jaču ili razrijediti za svjetliju.

 

 

Sušenje

 • Pogledajte podatke na proizvodu kako bi utvrdili koliko nakon mješanja boju  možete koristiti. Kazein boje treba koristiti unutar istog dana od mješanja.
 • Nemojte se bojati kad se prilikom sušenja pojave zamrljane fleke, to je normalno za prirodne boje, one će se osušiti u lijepu i jedinstvenu cjelinu.
 • Pokušajte biti pažljivi prema obojanim  zidovima u danima nakon primjene.  Prirodne boje postati će jače i izdržljivije tijekom vremena, što znači da će biti čvršće tjedan dan nakon primjene i još jače tijekom mjeseci.

 

 

Ako Vam je potrebna pomoć nemojte se ustručavati kontaktirati nas telefonom ili e-mailom.

Svoja iskustva sa prirodnim bojama rado ćemo  podijeliti sa Vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Zastupnici smo njemačke tvrtke Kreidezeit za Hrvatsku

Kreidezeit - prirodne boje i žbuke
 

Kontakt

Tel: 091 723 1735
E-mail: info@terradecor.hr
Adresa: Milutina Barača 22a, Rijeka

Radno vrijeme: PON - PET 08 - 18, SUB 08 - 13

Pratite nas na Facebook-u!
 

© 2019 Terradecor d.o.o | Sva prava pridržana.