tvrda pasta za pod

Tvrdi vosak za podove

Od: 102.00 Kn

Clear selection

Opis proizvoda

OPĆENITO

KREIDEZEIT tvrdi vosak za podove  je dodatna svilenkasto sjajna zaštita za nauljene površine, pogotovo za podove. Površinska tvrdoća voska  dobivena je uglavnom od karnauba voska kojeg proizvod sadrži. Karnauba vosak dobiven je od lišća brazilske  palme i predstavlja najtvrđi prirodni vosak.

PRIMJENA

Površinska  obrada podova od drva, pluta i ne glaziranih pločica (terakota), koji su prethodno obrađeni s usporedivim KREIDEZEIT uljima. Prikladan za istrošene površine  kao što su podovi, vrata, rukohvati i namještaj. Ne preporuča se za vlažne prostorije i radne ploče u kuhinji.

SVOJSTVA

Odbija prljavštinu i vodu, difuzan, antistatičan, svilenkasto sjajan, kremaste konzistencije, lako se obrađuje.

SASTOJCI (potpuna deklaracija)

Laneno ulje, štand laneno ulje, štand ulje za drvo, balzam terpentinsko ulje, karnauba vosak, pčelinji vosak,  bezolovne suhe tvari.

OBRADA

Tvrdi vosak za podove nanosi se u tankom i ravnomjernom sloju s krpom koja ne pušta dlačice. Višak materijala treba izbjegavati. Za veće površine preporučeno je koristiti  stroj za poliranje.  Vosak se nanosi ili mrljasto pomoću špatule ili se zagrijava na 60°, zatim poprska po podu, te se pomoću stroja  ravnomjerno utrlja.  Nakon 4-6 sati površinu  je potrebno polirati  pomoću krpe koja ne pušta dlačice, kefe, metle  ili stroja za poliranje sve dok površina ne postane svilenkasto sjajna. Temperatura pri obrađivanju mora biti min. 10°C. Višak materijala koji nije otklonjen i koji se osušio  teško je kasnije  polirati  jer  ostavlja bijeli trag. Taj višak materijala se može odstraniti  pomoću podloške za čišćenje (stroja) ili spužvom za lonce (Scotch Brite).

NJEGA

Malo zaprljane podove koji su premazani uljem ili voskom  dovoljno je  čistiti samo  mlakom vodom bez dodataka. Nikako koristiti toplu vodu  ili sredstva za čišćenje  koja skidaju masnoću odnosno koja su gruba. Za čišćenje srednje prljavih podova  preporučamo Marseille sapun (art. br. 220) koji ostavlja masnoću, a općenito za njegu emulzija karnauba voska (art. br. 420) kao dodatak vodi za pranje.

TEMELJITO ČIŠĆENJE

Ukoliko je pod na  vrlo istrošenim mjestima jako prljav ili je   izgubio svilenkasti sjaj, treba ga očistiti strojno ili ručno  pomoću podloške za čišćenje bez dodatka sapuna. Nakon temeljitog čišćenja će možda biti potreban osvježavajući sloj  tvrdog ulja za podove, inače se   pod  može osvježiti i pomoću tvrdog voska za podove.

  • Potrošnja: 0,02l / m2,
  • Pakiranje:  (0,5l / 25 m2),

Dodatne informacije

Pakiranje

0,5 l, 1 l

Recenzije

Još nema objavljenih recenzija, želiš li objaviti svoju?

Be the first to review “Tvrdi vosak za podove”