Anti-rost-farba
Antricit-sivaAnti-rostVrata-muzeja

Boja za zaštitu od hrđe

Od: 117.50 Kn

Clear selection
Kategorija: .

Opis proizvoda

Boja za zaštitu od hrđe

OPĆENITO

Hematit je prirodni, crni sjajni pigment sa izrazitom ljuskastom strukturom. U velikoj količini ga ima u   Kreidezeit boji za zaštitu od hrđe koji na čeliku stvara neprobojni zaštitni sloj-pancirku, koja znatno  otežava prodiranje vode. U starim knjigama za ličioce se govori o „ljuskastoj pancirnoj boji“. Uz to je  „pancirka od hematita“  odlična zaštita od UV zraka koje oštećuju sloj. Boja koja sadrži laneno ulje vrlo dobro ovlažuje  podlogu. Djelovanje zaštite od hrđe potvrđeno je u testovima ,  tako je pobjednik među 33  sintetičnih zaštita od hrđe , objavljeno u emisiji ARD Ratgeber Technik (u ožujku 1999.).

PRIMJENA

Temeljni premaz protiv hrđe za metalne površine. Kod unutarnje primjene dovoljan je samo jedan sloj.  Kod vanjske primjene potrebna su 2 premaza s bojom za zaštitu od hrđe i  dva završna premaza sa Kreidezeit štand uljenom bojom  – punomasnom- (art. D 1600.1612) ili lazurom za vanjsku uporabu (art. 230)! Nije prikladna za kasnije prelakiranje s lakom umjetne smole/akrilnim lakom (lakiranje za aute).  Pozitivan rezultat prilikom testiranja pokazao je da je prikladno kao premaz za zaštitu od hrđe za dno vozila; nakon toga je moguće nanošenje elastične zaštite od udaranja  kamenja.

SVOJSTVA

prikladna i za metal sa kojeg je odstranjena hrđa, trajna zaštita od hrđe, nema hrđanja na pukotinama, elastična, dobro pokriva, brzo se suši, lako se obrađuje, mat, tonovi: metalno siva, svjetlucava,    gustoća:cca. 2kg/litri

SASTOJCI

laneno ulje- štand ulje, ulje za drvo, portugalsko dvostruko rektificirano balzamovo terpentinsko ulje, hematit, silicijska kiselina, talk puder, bezolovne suhe tvari.

  • Potrošnja / pakiranja:  (0,375 l / 5 m2),  (0, 75 l / 10 m2)  (2, 5 l / 33 m2)

 

Dodatne informacije

Pakiranje

2,5 l, 0,375 l, 0,75 l

Recenzije

Još nema objavljenih recenzija, želiš li objaviti svoju?

Be the first to review “Boja za zaštitu od hrđe”