Alaun sol

Alaun temeljna sol

Od: 95.50 Kn

Clear selection
Kategorija: , .

Opis proizvoda

.

Alaun temeljna sol

OPĆENITO

Alaun sol za grundiranje je dvostruka sol od kalija i aluminija (kalij aluminijski sulfat) koja se dobro otapa u vodi. Alaun koji je već u doba antike bio poznat i cijenjen dobivao se  prženjem i izluživanjem takozvanog alauni škriljevca.

Nalazišta alauni škriljevca nalaze se npr. kod grada Smirne (Mala Azija),Rima i  Merseburga. Alaun se koristi kao sredstvo za zaustavljanje krvarenja u stikovima za brijanje, u kožnoj industriji za izbjeljivanje kože, te u industriji papira za ljepljenje.

PRIMJENA:

Temeljno sredstvo za gipsane i glinene površine prema DIN 18363. Zbog kiselog djelovanja Alaun se koristi za neutraliziranje ostataka vapna  koji nagrizaju novu žbuku dok se suši na zraku (npr. vapnenastu i gips žbuku). Ujedno ima svojstvo da  iskristalizira sol  u kapilarama mineralnih podloga, što uzrokuje otvrdnjavanje žbuke i stvaranje zaštitnog sloja  od tvari koje se tope u vodi (blokiranje nikotina i vodenih mrlja). Alaun smanjuje i  izjednačava sposobnost upijanja mineralnih podloga. Prikladan samo za interijere.

SASTOJCI:

100% kalijev aluminij sulfat x 12 H2O

Topiv u vodi miješa se 100g / 1 litru tople vode, nanosi se četkom

  • Potrošnja:  10g do 20g / 1 m2
  • 1kg praha otopiv u 10 l tople vode pokriva 50 – 100 m2
  • Pakiranje:  (1 kg / 50 – 100 m2),  (3 kg / 150 – 300 m2)
  • Tehnički list EN
  • Tehnički list DE

Dodatne informacije

Pakiranje

3 kg, 1 kg

Recenzije

Još nema objavljenih recenzija, želiš li objaviti svoju?

Be the first to review “Alaun temeljna sol”