Kako bi se pridržavali EN71 norme slijedeći su Kreidezeit proizvodi testirani i potvrđeni  na slinu ili znoj prema Din 53160: Firnis laneno ulje, Multi pasta – vosak na bazi pčelinjeg voska, Temeljno ulje, Tvrdo ulje za podove,  Tvrdo ulje za drvo, Lazura za drvo za  vanjsku uporabu, Štand uljena boja,  Set uljenih boja  (dječji program).  Test služi kako bi se ustanovilo  da li kod šarenih ili obojanih dječjih igračaka  u predviđenom vremenu korištenja sredstvo za bojanje  može dospjeti u usta, sluznicu i kožu djeteta. Slina ili znoj  mogu zbog svojih sastojaka   imati rastapajući učinak na površine (slina je lagano alkalna, znoj lagano kiseo), te tako mogu otopiti  boju ili druge sastojke  koje tijelo zatim upija. Za testiranje  se koriste  posebno sastavljene otopine za testiranje koje su u DIN 53160 točno definirane, a koje po sastavu i djelovanju odgovaraju znoju/slini.

 

Tekućina za testiranje 1:

1000ml destilirane vode

4,2g  natrijevog  hidrogen karbonata  (bikarbonat, soda)

0,5g  natrijevog  klorida (sol za kuhanje)

0,2g kalijevog  karbonata

 

Tekućina za testiranje 2:

1000ml destilirane vode

4,5 g natrijevog  klorida (sol za kuhanje)

0,3g kalijevog  klorida

0,3 g natrijevog  sulfata

0,4 g amonijevog  klorida

3,0 g mliječne kiseline 90%

0,2 g uree

 

Trake bijelog filtar papira (srednje gustoće, za kvalitativnu analizu, DIN 53135)  natapaju se u tekućinu  za testiranje, te se pomoću ljepljive trake pričvrste za testni predmet.  Pripremljena proba se zatim  pri temperaturi od 40 ± 2° C (zagrijani ormar) drži u  eksikatoru  iznad vode.  Prethodno se eksikator  u zagrijanom ormaru prilagođava temperaturi testiranja. „Držati iznad vode“ znači da se na dnu eksikatora  (hermetički zatvorena staklena posuda) nalazi dovoljno temperirane vode, kako pomoću vlažnog zraka testne trake ne bi isušile.

Naposljetku  se testne trake  odstranjuju sa testnog predmeta, te se ispituje prisutnost boje. Ukoliko se na nijednoj od filtar papirnih traka ne vidi boja, tada se kao rezultat testiranje navodi „otporno na slinu i znoj“.

Odgovori

BESPLATNA DOSTAVA

Za narudžbe iznad 1.000,00 kn.

SAZNAJ VIŠE

NAPOMENE

- Navedena cijena na ovoj stranici ne uključuje cijenu dostave. Robu dostavljamo putem dostavne tvrtke Overseas po njihovom važećem CJENIKU.

- Ukoliko naručenu robu trenutno nemamo na lageru, istu ćemo dostaviti u najkraćem mogućem roku.

SAZNAJ VIŠE
Sadržaj se uređuje...

Pogledaj album na Pintrestu

ZAŠTO KREIDEZEIT ?

Imaju antifugalne i antialergijske komponente.

 
 

KONTAKT

Tel: +385 91 723 1735

E-mail: info@terradecor.hr

Adresa:
Milutina Barača 22a
51000 Rijeka

RADNO VRIJEME

PON - PET: 8 - 18 H

SUB: 8 - 13 H

 

KORISNI LIKNOVI

Pravila o privatnosti

Uvjeti plaćanja

Dostava

Načini plaćanja

Vraćanje robe

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Terradecor.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podateke o korisniku, Terradecor.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podatci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Terradecor.hr se ovabezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Terradecor.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 

© 2020 Terradecor d.o.o | Sva prava pridržana.