Terradecor je ekološki osviještena tvrtka i želja nam je upoznati kupce sa ekološkim netoksičnim materijalima, prirodnim bojama, tadelaktom i drugim prirodnim žbukama. Naš cilj je zadovoljiti naše kupce i usmjeriti ih na ekološka rješenja koja su važna za održivi razvoj te podizanje kvalitete života ljudi.

Zastupnici smo njemačke tvrtke Kreidezeit za Hrvatsku koja svoje proizvode dobiva ISKLJUČIVO od prirodnih ne otrovnih materijala. Kreidezeit je jedna od poznatijih svijetskih proizvođača prirodnih materijala za gradnju i renoviranje a koristili su ih i za renoviranje predsjedničke palače u Berlinu, Goetheove kuće u Weimaru, Hundertwasser-Gymnasium u Wittenberg te mnoge građevine u Moskvi i Japanu. Također specijalnost im je pomlađivanje starih tehnika poput tadelakta iz Marrakeša ili Stuccolustra iz starog Rima.

Terradecor je partner pojedinaca, stručnjaka, majstora, arhitekata, dizajnera, partner suvremenoj arhitekturi i povijesnim zgradama.

 

Potpuna  deklaracija Kreidezeit proizvoda

Poštovane dame i gospodo,

kao proizvođači prirodnih boja obavještavamo naše kupce o sastojcima naših  proizvoda i to u obliku dobrovoljnog samoobvezivanja.

To našim kupcima pruža transparentnost i povjerenje u naše proizvode. Alergičarima se omogućuje  da se prije nego kupe boje uvjere da ista ne sadrži tvari na koje su oni alergični. Nadalje poznavanje sastojaka, uz pretpostavku da se poznaju materijali,  izvođaču omogućuje bolju procjenu kompatibilnost  premaza s podlogom i to već prije početka radova. Konzervatorski uredi za spomenike često traže premaze određenih sastojaka i to prema povijesnoj normi.

Naša deklaracija omogućava restauratorima i arhitektima brzu usporedbu s takvom normom.

Sastojci naših proizvoda  navedeni su na svim pakovanjima kao i u informacijama o proizvodu. Sastojci se pregledno navode pod uobičajenim trgovačkim  imenom  ili odgovarajućim skupinama tvari, tako da i laik putem leksikona može prikupiti daljnje informacije.

Izričito jamčimo, da naši proizvodi ne sadrže nikakve druge sastojke osim onih koji su navedeni na pakovanju ili u deklaracijama.

Uz srdačne pozdrave,   Vaš Kreidezeit.

 

VIZIJA

U gotovo cijeloj ljudskoj povijesti, naši preci su živjeli u skloništu napravljenim od prirodnih, lokalno dostupnih materijala. Zemljana tehnika gradnje, u gotovo svakom dijelu svijeta, u stalnom je korištnju već tisućama godina. Čak i danas, više od trećine čovječanstva živi u zgradama izgrađenim od zemlje.

Razvoj tehnologije vapna zabilježeni su kod antičkih obrtnika kao iznimno svestran, izdržljiv umjetnički građevinski materijal koji je na kraju korišten u gotovo svakoj kulturi od tehničkih čuda Grka, Rimljana,Turaka i Maja. Vapno je ključna komponenta u većini najcjenjenijih svjetskih djela antičke umjetnosti i arhitekture.

Diljem svijeta, dugovječne i estetski zadivljujuće građevine izgrađene su pomoću ova dva vrlo jednostavna, ali svestrana materijala. Koristeći se pomno čuvanim tehnikama i metodama, drevni obrtnici su svoje umijeće stotinama i tisućama godina, vjerno prenosili s oca na sina, s učitelja na učenika. Neprekinuta linija koja se može pratiti kroz povijest svake ljudske kulture. Zbog njihove sveopće dostupnosti i duge povijesti, zemlja i vapno su iskorišteni u nevjerojatne jedinstvene stilove građenja.

Nažalost, s izumom modernih građevinskih materijala i automatiziranih građevinskih metoda, upotreba zemlje i vapna je zapostavljena. Tehnologija korišetnja zemlje i vapna obično zahtijevaju više rada i specijaliziranu pripremu i korištenje. Sa stalnim pritiskom rezanja troškova i uštede, postoji nekoliko modernih graditelja u svijetu koji s puno strpljenja podučavaju i šire svjest o zaboravljenom potencijalu tradicionalnih materijala i tehnika.

Terradecoru  je  jedina strast nastavak tradicije, promicanje i ostvarenje umjetnička djela koja mogu živjeti u našim domovima, za stvaranje bezvremenske kreacije, moderne manifestacije starih zanata.
Gradnja prirodnim materijalima nije samo povijesno i estetsko nagrađivanje, nego dobrobit za okoliš i zdravlje stanara. Zemlja i vapno su lokalno dostupni materijali i zaista je potrebno relativno malo energije za promociju i transport do krajnjeg korisnika.

Obvezali smo se koristiti samo prirodne materijale. S vremena na vrijeme ta obveza može predstavljati izazov u svijetu dostupnih modernih materijala, ali Terradecor zna da je to vrijedno truda.

 

 

TERRADECOR D.O.O. ZA GRADITELJSTVO I MARKETING | F.P.PAVINA 10 | 51000 RIJEKA | MBS:040289704 | MB: 2916070 | (PIN) OIB: 83771320938 | PDV-ID: HR83771320938 | UPISANO U SUDSKOM REGISTRU TRGOVAČKOG SUDA U RIJECI | TEMELJNI KAPITAL: 20.000 HRK UPLAĆEN U CIJELOSTI | DIREKTOR: VELIBOR ĐURĐEVIĆ | POSLOVNA BANKA: ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK D.D. | IBAN: HR86 2402 0061 1006 35170 | SWIFT/BIC: ESBCHR22 | WWW.TERRADECOR.HR | TEL: +385 91 723 1735

Kontakt

TERRADECOR d.o.o. 

Tel: 091 723 1735
E-mail: info@terradecor.hr

Terradecor d.o.o.
Studio Terradecor
Milutina Barača 22a, Rijeka

 

 

Zastupnici smo njemačke tvrtke Kreidezeit za Hrvatsku

Kreidezeit - prirodne boje i žbuke
 

Kontakt

Tel: 091 723 1735
E-mail: info@terradecor.hr
Adresa: Milutina Barača 22a, Rijeka

Radno vrijeme: PON - PET 08 - 18, SUB 08 - 13

Pratite nas na Facebook-u!
 

© 2019 Terradecor d.o.o | Sva prava pridržana.