1 m² bojanja  = 1 m² zaštite kišnih šuma

Raširenos raščišćavanja „ ZELENIH PLUĆA ZEMLJE“  koriste u širokom rasponu ekonomskih interesa.   U ekvadorskim prašumama, tradicionalnim staništima AWA-LJUDI, velike korporacije  pronašle su željeznu rudu na njihovom područiju, napravili prugu koja prevozi tu sirovinu, buldožeri su počeli kčiti putove da bi lakše odvozili njihovu šumu. Još su im počeli dolaziti strani lovci, kako bi ubijali samo radi zabave, ne mareći da ubijaju nečiju hranu.  Sa uljezima su počele stizati i razne bolesti, na koje Awsko pleme nije imuno. Također se tu pojavljuju stočari koji im pale šume da bi dobili što više pašnjaka za ispašu velikih krda stoke koji pak proizvode štetni metan u atmosferu. Svakim danom su   izloženi maltretiranju od strane radnika koji su tu došli krčiti i kopati rudu.

Organizacija iz Hamburga  „Rettet den Regenwald e.V.“ radi  na projektu  koja za Awa-ljude kupuje prašumu kako bi im se osigurala budućnost i tradicionalni život u vlastitom domu .

Dodatne informacije mogu se dobiti izravno iz organizacije :    www.regenwald.org

Vidjevši dokumentarac   „WE FEED THE WORLD“  tvrtka Kreidezeit postala je svjesna ovoga problema. Vrlo impresivna izjava bila je u njemu :

1 hektar  prašume košta samo 70 € !

1 hektar = 10.000 četvornih metara = oko 1 cent po m² .

U tom smislu, sljedeće razmatranje bio je :

Kanta od  10 litara  Vapnene boje, jedan od naših najvažnijih proizvoda zidnih boja, dovoljna za  45 m² zidne površine. S donacijom od 45 centi za svaku prodanu  kantu zaštitilo bi se  45 m² prašume.

Dakle, to znači da je u kratko :        1 m² bojanja  = 1 m² zaštite kišnih šuma.

Kupnjom jedne kante Vapnene boje od 10 litara donirate 45 centi koji će u cijelosti biti prebačeni organizaciji.

Organizacija  uz pomoć  javnih bilježnika u Ekvadoru kupuje i registrira u zemljišnim knjigama za Awa-ljude,  uz uvjet da se u  budućnost ne može prodati. To će, dakle, ostati u njihovim rukama.   Awa-ljudi i humanitarne organizacije  već su se uspješno dokazali u borbi protiv upletanja u njihov  teritori od strane industrije.

 

„ŽIVIMO DUBOKO U ŠUMI I SVE SMO BLIŽE KUTU, DOK ULJEZI DOLAZE MI SE SVE VIŠE POVLAČIMO
BEZ ŠUME SMO NITKO,  BEZ ŠUME NEĆEMO MOĆI PREŽIVJETI“
-TO’O, AWÁ

Odgovori

BESPLATNA DOSTAVA

Za narudžbe iznad 1.000,00 kn.

SAZNAJ VIŠE

NAPOMENE

- Navedena cijena na ovoj stranici ne uključuje cijenu dostave. Robu dostavljamo putem dostavne tvrtke Overseas po njihovom važećem CJENIKU.

- Ukoliko naručenu robu trenutno nemamo na lageru, istu ćemo dostaviti u najkraćem mogućem roku.

SAZNAJ VIŠE
Sadržaj se uređuje...

Pogledaj album na Pintrestu

ZAŠTO KREIDEZEIT ?

Imaju antifugalne i antialergijske komponente.

 
 

KONTAKT

Tel: +385 91 723 1735

E-mail: info@terradecor.hr

Adresa:
Milutina Barača 22a
51000 Rijeka

RADNO VRIJEME

PON - PET: 8 - 18 H

SUB: 8 - 13 H

 

KORISNI LIKNOVI

Pravila o privatnosti

Uvjeti plaćanja

Dostava

Načini plaćanja

Vraćanje robe

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Terradecor.hr portal poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije, te ostale podateke o korisniku, Terradecor.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podatci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Terradecor.hr se ovabezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Terradecor.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

 

© 2020 Terradecor d.o.o | Sva prava pridržana.